TEZMAKSAN Akademi İzmir’de eğitim aldı, GAGE Havacılıkta işbaşı yaptı, kısa sürede vardiya mühendisliğine yükseldi

Ali Can Kaçmaz, İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu. Henüz üniversite yıllarındayken kendini geliştirmeye odaklandı. TEZMAKSAN’ın CNC Operatörünün El Kitabı ve Torna ile Şekillenen Hayatlar gibi yayınlarından faydalandı. Dijital kanallardan ve sosyal medyadan TEZMAKSAN faaliyetlerini ve Akademi eğitimlerini de yakından takip etti. Mezun olduktan sonra İzmir’e yerleşti ve bir yanda iş ararken bir yanda TEZMAKSAN Akademi İzmir’de CNC Torna Eğitimi’ne katıldı. Eğitim sınıfında başarı gösteren Ali Can Kaçmaz, CV’sini TEZMAKSAN’la paylaşmasıyla bir anda hayatı değişti. Bölgedeki nitelikli işgücünden yana sıkıntılarını dile getiren GAGE Havacılık Fabrika Müdürü Mehmet Uçak ile görüşmesinin sonucunda CNC torna operatörü olarak işbaşı yaptı. Ali Can Kaçmaz, azmi ve başarısıyla kısa zamanda yöneticilerinin gözüne girip vardiya mühendisliğine yükseldi. Fabrika Müdürü Mehmet Uçak, “Vardiya mühendisi yaptık ama Ali Can’ı hala reel üretimden koparamıyoruz ve torna tezgahlarının başında yakalıyoruz” diyor. GAGE Havacılık’ta başarıyla başlayan iş serüvenini olayın kahramanı Ali Can Kaçmaz’dan dinleyelim. 

TEZMAKSAN Akademi İzmir’de eğitim aldı, GAGE Havacılıkta işbaşı yaptı, kısa sürede vardiya mühendisliğine yükseldi

Kendinizden bahsedebilir misiniz?

1991 doğumluyum. İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Üniversite yıllarındaçeşitli yayınlar ve araştırmalar ile kendimi geliştirmeye çalıştım. Ancak yine de mezun olduktan sonra işsizlikle burun buruna geldim. 

TEZMAKSAN Akademi’yle bu süreçte mi tanıştınız? 

CNC Operatörünün El Kitabı, üniversite yıllarında bana çok faydalı oldu. Evet mühendis olacaktım ancak hayat şartları zor, rekabetçetin. “Neden operatör de olmayayım ki” dedim. TEZMAKSAN Akademi’nin eğitim takvimini de takip ediyordum. İzmir’e yerleşmekararı aldım ve TEZMAKSAN Akademi İzmir’deki operatörlük eğitimine yazıldım. Eğitimler mükemmel geçti. Zaten mühendislikokumuştum ve onun bir alanında uzmanlaşmak için TEZMAKSAN Akademi’nin profesyonel eğitimcisinden hem teorik hem pratikeğitim alıyordum. Aynı zamanda iş de arıyordum.

Biz aslında operatörlüğün “ara eleman” değil “Aranan eleman” olduğu konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Ancaksiz, bir mühendis olarak bu farkındalığı nasıl edindiniz? Direkt mühendislik ilanlarına başvurmak yerine neden operatörlüğebaşvurdunuz? 

TEZMAKSAN Akademi’deki eğitimim tamamlanmıştı ve bir yandan iş arayışım devam ediyordu. Genellikle mühendisler,operatörlük yapmayı tercih etmiyorlar. Benim de kafam karışıktı. Ama bir an önce profesyonel iş hayatına adım atmak ve imalatınhavasını solumak istiyordum. Zaten öğrencilik yıllarından bu yana çetin koşullara alışığım. Sonra “Gerekli kriterler sağlanırsaoperatör de olurum” dedim. TEZMAKSAN’a sadece mühendislikte değil operatörlük alanında da değerlendirilmesi hususunda CV’mibıraktım. Aslında kısa sürede iş bulacağım konusunda fazla ümidim yoktu ama çok geçmeden GAGE Havacılık ile irtibat kurduk veCNC operatörü olarak işbaşı yaptım.

Ancak operatör olarak kalmamışsınız, kısa sürede vardiya mühendisliğine terfi etmişsiniz…

Üretimi seviyorum, elimden geldiğince tüm hayatımı imalata göre kurguladım. Sonuçta bir yerden başlamak gerekiyordu ve başlamıştım. İddialı değilim ama fabrika müdürümüz Mehmet Kaçmaz çalışmamı takdir ediyor. İnsan, işini sevince ve özveride bulununca başarı kendiliğinden geliyor. GAGE Havacılık’ta vardiya mühendisliğinde pozisyon açılınca beni kısa sürede tornaların başından alıp bu göreve atadılar. Bir yandan kısa sürede bu pozisyona layık görüldüğüm için sevindim ancak CNC’lerle çalışmaktan da müthiş haz alıyorum. Fırsat buldukça soluğu CNC’lerin başında alıyorum. 

Eğitimlerimizden haberdar olmak için abone olun! Abone Ol