TEZMAKSAN Akademi, Eğitimde Sınır Tanımıyor!

Doğu illeri projesi deyim yerindeyse “sınır tanımayan” bir sosyal sorumluluk projesi oldu. Kendisini sektörel eğitime adayan TEZMAKSAN Akademi, Doğu illerindeki eğitim imkanı kısıtlı olan üniversitelerden, geleceğin teknik personelini ağırlamaya devam ediyor. Batman Üniversitesi İmalat Mühendisliği öğrencileri de TEZMAKSAN Akademi’nin konuğu oldu.

Oktay Adıyaman (Yrd. Doç.)

Doğu İlleri Projesi’ni ilk TEZMAKSAN’ın yayın organı Machine Tool vesilesiyle gördüm. MAKTEK Avrasya Fuarı’nda Onur Dağlar ile tanıştım ve Doğu İlleri Projesi’yle ilgilendiğimi belirttim. Hemen bu eğitimi organize ettiler. Üniversitede az da olsa uygulama yapıyorduk. TEZMAKSAN’ın da uygulama imkanları kulağa müthiş geliyordu. Proje oldukça ilgimi çekti ve amacım öğrencilerime sahayı tanıtmaktı. Sanırım daha iyisi olamazdı. Öğrencilerime oldukça faydalı oldu. Eğitim süresi kısa bile olsa, “hızlı şarj gibi” tabir edebilirim bu eğitimi…


Zülküf Demir (Yrd. Doç.)

MAKTEK Avrasya Fuarı’nda Oktay (Adıyaman) Hocamızın önerisiyle TEZMAKSAN Akademi’nin farkına vardık. Öğrencilerimizin monotonluktan kurtularak sahayı görmelerini istedik. Burada aldıkları eğitimin öğrencilerimiz için çok faydalı olduğu kanaatindeyim. Bu bölüm üniversitemizde yeni açıldığı için rağbet yok. Bir avuç öğrencimiz var ve onları da en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz.


Hakan Karaburç (3. Sınıf)

Okulda hocalarımız bizimle belki de sayıca az olduğumuz için birebir ilgileniyorlar. Aynı ilgiyi TEZMAKSAN Akademi’de de gördük. Okulda kendi atölyemizi kendimiz kurduk. Teknolojileri sırtımızda taşıdık. İmkanlarımız kısıtlı olsa da eğitimimiz için çabalamak çok güzel… TEZMAKSAN Akademi ise bize sahayı altın tepside sundu. Çünkü hem teorik hem pratik eğitim imkanı çok geniş bir kurum…


İzzet Aksu (3. Sınıf)

TEZMAKSAN Akademi’yi hocamızın önerisiyle keşfettim. Katılmak istedim. İmalat mühendisliği öğrencisi olsak da her gün imalata tanık olmuyoruz. Burada ise, teoride öğrendiğimi pekiştirme şansını yakaladım. TEZMAKSAN Akademi’deki hocalarımız Bülent Koçoğlu ve Sinan Soydan, aklımızda olmayan sorulara bile cevap buldular. Buraya geldiğimdeki halimle kesinlikle aynı değilim… Kendimi çok şanslı hissediyorum.


İlknur Ertuğrul ( 4. Sınıf)

CNC’leri 2’nci sınıfta 1 dönemlik ders olarak gördüm. Basit programlar da yazdık. TEZMAKSAN Akademi, öğrendiğim ve unuttuğum konuları hatırlattı. Kesinlikle eğitimden memnun kaldım. Öğrendiklerimi uygulama imkanı yakalayacağım. Burada püf noktaları ve kısa yolları öğrendik.


Şeyma Yakut (4. Sınıf)

Burada gördüğümüz konuları önceden de biliyorduk. Bildiklerimizi hatırladık ve pekiştirme konusunda daha da ilerledik. Temelimizi sağlamlaştırdık. TEZMAKSAN Akademi’nin püf noktalarını kaptığımız için şanslı hissediyorum. Faydalı oldu. Keşke süre biraz daha uzasaydı. “Eğitime doyamadık” diyebilirim.


Yeliz Boran Kavak ( 4. Sınıf)

Staj yapmıştım. TEZMAKSAN Akademi’de okulda ve stajda öğrendiklerimin üzerine yenisini kattım. Fabrika stajında bile böyle bilgi almadım. Hocalarımız, tüm bildiklerini bize aktarmak için seferber oldu. Tüm bilgiyi sıkıştırıp bize üç günde verebilmek için adeta mücadele verdiler. Özgüvenim geldi, artık daha donanımlı hissediyorum.


Taşkın Yıldırım (3. Sınıf)

Teorik olarak iyi durumdaydım ancak pratik olarak fazlasına ihtiyacım vardı. Eğitimin süresi uzatılsa daha da mutlu olurdum. Ama üç günlük eğitimde bile müthiş ilerleme kaydettik. Zaman su gibi akıp geçti.


Kaan Aslantaş (2. Sınıf)

TEZMAKSAN Akademi’de aldığımız eğitim verimli oldu. Temelimiz vardı. Uygulama ve teoriyi bir arada pekiştirme imkanı yakaladık. Batman’dan çıkıp bir anda piyasanın içine girmek iyi oldu. TEZMAKSAN Akademi’nin imalat mühendisliğinde okuyan öğrenciler için müthiş katkısı olduğunu bizzat gördüm.


Asiye İlçi (2. Sınıf)

Üniversitede aldığımız uygulama eğitiminde eksikliklerimiz vardı. TEZMAKSAN Akademi sayesinde makinelerle tanışınca mesleğimi yeniden sevdim. Bu eğitime katılarak, katılmayanlara kıyasla üstünlük sağladığıma inanıyorum. Tekrar gelmeyi de çok isterim. 5 Eksenli tezgahlarla ilgili eğitim almak istiyoruz.


Serhat Sansar (2. Sınıf)

TEZMAKSAN Akademi’de aldığımız eğitimle özgüvenim yerine geldi. Eğitim veren hocalarımız mükemmeldi. Her sorumuza yanıt vermek, bir konu daha öğretmek için adeta seferber oldular. Uygulama ile teoride öğrendiğimizi pratikte pekiştirme imkanı yakaladık. Okulda aldığımız eğitimle bulunduğumuz yerden çok ilerisine gittik.


Ecevit Yılmaz (3. Sınıf)

Üniversitede teoride gördüğümüz konuları TEZMAKSAN Akademi’nin imkanlarıyla pekiştirdik. TEZMAKSAN’ın sahip olduğu teknolojilere söyleyecek söz bulamadım. Büyülendik. Kısa yol ayarları ve program kodları; hap bilgiler gibi sıkıştırılmış halde bize verildi. Burada aldığımız eğitim, uzaktan baktığınız bir manzaraya yakından tanık olmak gibiydi…


Mustafa Razi (2. Sınıf)

Hayatımda ilk kez CNC gördüm. Bu kadar çok çeşitte teknolojiyi tek çatı altında görmek bir imalat mühendisliği öğrencisi için harika bir deneyim. Kendimi, bu teknolojilerin başında çalışırken hayal ettim. Ayrıca TEZMAKSAN Akademi’deki eğitimle sahayı gözlemleme imkanı yakaladım. Gelecekte yapacağım mesleği şimdiden çok sevdim.

Eğitimlerimizden haberdar olmak için abone olun! Abone Ol